Напишете дума/думи за търсене

за здраве

;
Диетологът Цветан Петков: На вечеря никакви млечни продукти

Диетологът Цветан Петков: На вечеря никакви млечни продукти

Цветан Петков има много приятна, но сякаш странна представа за диетите и отслабването. Според него: „Те винаги трябва да са свързани с удоволствие, а не с мъчение или насилие”

Страхотни идеи със спанак

Страхотни идеи със спанак

В традицията на българската кухня спанакът винаги се готви. Време е да разбием този стереотип. Особено когато спанакът е млад и крехък, той няма никаква нужда от температурна обработка

Лесен ябълков сладкиш

Лесен ябълков сладкиш

необходими продукти: 3 яйца 100 г масло 1ч.ч. кисело мляко 1 ч.ч. захар 1 и 1/2 ч.ч. брашно 1 бакпулвер 2 пакетчета ванилия за плънката: 3 ябълки 2 с.л. канела 3 с.л

Неподозираните качества на бахара

Неподозираните качества на бахара

Някой кулинар ще каже, че е въпрос на вкус с какви подправки да обогатите ястията си. Когато обаче си недостатъчно опитен в кухнята, е полезно да знаеш някои основни правила

Телешко с бадеми

Телешко с бадеми

необходими продукти: 400 г телешко филе 1 с.л. соев сос 1 ч.л. захар 1 чл. зехтин 1 ч.л. царевично брашно 1 с.л. олио 1 глава лук на кубчета 1 счукана скилидка чесън 1 бр

Пици от различните краища на света (+рецепта)

Пици от различните краища на света (+рецепта)

Едва ли има място на планетата, където да не се сервира пица. Питате дали наблизо има италиански ресторант и воала – гладни няма да останете. И макар у нас, пък и в много други страни

Случаите, в които е задължително да ядем повече сол

Случаите, в които е задължително да ядем повече сол

Повечето хора са свикнали да мислят за солта като за нещо вредно и винаги се опитват да намалят количеството й в менюто си. Според лекарите, без съмнение трябва да бъдем внимателни със солта

Съдове от чугун – най-добрият избор за готвене (+рецепта)

Съдове от чугун – най-добрият избор за готвене (+рецепта)

Чугунените съдове за готвене се завърнаха като супер актуални, след като няколко десетилетия отлежаваха в мазетата на нашите любими баби. В чугун се е готвело още през 17 век и тези изделия са били

Пилешки бутчета със соев сос

Пилешки бутчета със соев сос

Необходими продукти: 4 пилешки бутчета 4 с.л. тъмен соев сос 50 мл бяло вино 2 скилидки счукан чесън 1 ч.л. смлян кориандър 1 звезден анасон 1 малка пръчка канела 2 с.л

Облачни яйца – звезда в закуските

Облачни яйца – звезда в закуските

Сигурно ви е омръзнало да ядете яйца – бъркани, на очи, по панагюрски, като омлет. Само през тази година сте извъртели по няколко пъти всички възможни рецепти за яйца, нали? Е, не всички

X